01-11-2018Afloop cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT)

 

Op 31 oktober 2018 is de cao verlopen. Totdat er nieuwe afspraken zijn, blijft de huidige cao voor werknemers in dienst gelden. Dat heet ‘nawerking’. Er zijn wel een paar zaken waar u op moet letten.

  • Werknemers die in dienst zijn gekomen vóór 1 november 2018. Voor deze groep werknemers heeft de verlopen cao nawerking. Dit betekent dat de gemaakte afspraken uit de verlopen cao blijven gelden totdat er een nieuwe cao is afgesloten.
  • Werknemers die in dienst komen vanaf 1 november 2018. Het is handig dat werkgevers ook na 31 oktober 2018 de cao MvT op werknemers van toepassing te laten zijn. Wanneer er in de toekomst een cao afgesloten wordt, zal deze met terugwerkende kracht ingaan vanaf 31 oktober 2018.

Vanaf 1 november 2018 kan alleen een proeftijd volgens de wettelijke regeling worden aangegaan. Dit betekent een proeftijd van maximaal één maand bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor een periode korter dan twee jaar.

De premieheffing voor Sociaal Fonds (inclusief OOMT) is gebaseerd op een andere cao. Deze blijft vooralsnog ongewijzigd.